pondělí 29. září 2008

Big Stock Photo

převzato z časopisu Digitální foto - červen 2008

Big Stock Photo


Dobrá adresa pro ty. Kteří s prodejem snímků přes fotobanky začínají. Registrace je zdarma a její součástí je praktický návod, jak do banky posílat fotografie a čemu se přitom vyhnout. Dozvíte se zde požadavky na kvalitu a velikost fotografií a zjistíte, jaké snímky banka nepřijímá (např.špatně exponované záběry a nebo fotografie obsahující loga obchodních firem). Úvodní instruktáž je přehledná a plná názorných fotografických otázek, na jejím konci musíte ovšem úspěšně projít testem (pochopitelně v angličtině). Teprve poté můžete začít s posíláním snímků, proto při instruktáži doporučujeme dávat pozor.

Co je malé, to je hezké
Do foto banky Big Stock Photo lze zasílat snímky už od velikosti 0,5 MPix, ceny se dělí do čtyř kategorií podle velikosti fotografií. Zákazníci za snímky platí předem zakoupenými kredity, při větším nákupu dostanou množstevní slevy. Autor za každé stažení svého snímku dostane v přepočtu 50 korun (ceny se udávají v dolarech). Mezi zajímavé služby banky patří například seznam nejžádanějších kategorií a témat a také možnost vydělat si až tisíc korun za jedno stažení při prodeji prostřednictvím zvláštní licenční smlouvy v případě, že kupující hodlá fotografii použít pro vysokonákladové produkty (pohlednice, hrnečky, trika apod.)

VERDIKT: Potěší snadný upload fotografií a spousta praktických rad, jak služby fotobanky nejlépe využít. Díky přehledným tabulkám má autor velmi dobrý přehled o tom, kolik fotografií prodal a kolik za ně dostal zaplaceno

Hodnocení
**** *

Žádné komentáře: